Nimeni pe acest pământ, nimeni, niciodată nu a fost și nu va fi vrednic să se împărtășească

1

Cum este cu împărtășania deasă? Omul trebuie să trăiască așa ca și cum neîncetat s-ar apropia de Sfânta Împărtășanie. Dacă noi am supărat pe cineva, trebuie să lăsăm tot și să cerem iertare. Noi trebuie să ne rugăm mereu. noi trebuie să trăim după Evanghelie. Iată ce solicită îndreptarea, nu să mergeți sau nu mergeți la împărtășanie.
Nimeni pe acest pământ, nimeni, niciodată nu a fost și nu va fi vrednic să se împărtășească! Dumnezeu ne invită să facem aceasta, cerând iertarea Lui. Pregătindu-ne cu cea mai mare grijă, venim să primim Trupul și Sângele Lui ca El să vindece sufletul și trupul nostru. Împărtășania este totodată leac și hrană pentru suflet și trup. Așadar, cât de des trebuie să ne împărtășim? Voi trebuie să trăiți așa încât să vă puteți împărtăți în fiecare zi. Aceasta înseamnă că trebuie să vă schimbați viața voastră. Nu înseamnă că trebuie acum să vă năpustiți la rând la împărtășit.
Țin minte cum am văzut la spital o femieie micuță, în vârstă. Când am intrat în salon, era toată înconjurată de tuburi, ținându-se de speteaza patului și citea rugăciunile dinaintea împărtășaniei. Eu am exclamat:

– Întindeți-vă imediat!

Nu Îl pot primi pe Domnul meu stând culcată, a răspuns ea.
Dar noi cum procedăm? Noi, care suntem perfect sănătoși – cel puțin trupește. Noi nu depunem eforturi nici macar să ne concentrăm duhovnicește. Iar ea stătea în picioare și Îl aștepta pe Domnul ei. Așadar, cine este vrednic?

Schiarhimandrit Ioachim (Parr), Convorbiri pe pământ rusesc, Editura Egumenița

1

 

Reclame

Un gând despre „Nimeni pe acest pământ, nimeni, niciodată nu a fost și nu va fi vrednic să se împărtășească

Adăugă-le pe ale tale

  1. O probleme ce cred ca se vrea inteleasa si aplicata gresit.Parintele Cleopa ne vorbeste de impartasirea cu nevrednicie ca foc este!Preotii dau cu muulta usurinta dezlegare la impartasire deasa aducand argumente ca” nu cei sanatosi au trebuinta!”Ce facem noi cei mult derutati?Eu stiu ca Maria Egipteanca s-a impartasit o singura data si ducand o viata curata a fost suficient.Desi imi doresc Sf impartasanie ,eu consider ca nu o pot lua chiar de am dezlegare pt ca e suficient in posturile mari,dar si atunci cu mare gija!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: